Eiland

Concept: Lore Uyttendaele, Gabriel Hernandez, Jean-Marie Oriot

Van en met: Michèle Even, Gwendalyne Van Erp, Anna Dereymaeker, Shine Edimar Panzo, Jean-Marie Oriot, Gabriel Hernandez, Lore Uyttendaele


Soundscape: Saskia Venegas

Geurontwerp: Barbara Pia Jenic

Kostuumadvies: Anita Evenepoel

Productie: Sofie Jaspers

 

Een productie van Navigators Theater

Met de financiële steun van Stad Antwerpen

Met de steun van Stormkop
Met dank aan DOP Platform en De Generaal

Coproductie - geurontwerp Senzorium

Zijn er nog onbekende eilanden? Of staan alle eilanden op de kaart?

Zijn ze daardoor bekend? Of zijn ook de bekende eilanden onbekend, zolang we er nog niet zijn geweest?


In 1997 schrijft Nobelprijswinnaar Jose Saramago ”Het Verhaal van het Onbekende Eiland”. Een filosofische fabel over een dappere man die vertrekt naar een onbekende bestemming en onderweg bereid is op zoek te gaan naar zichzelf en uiteindelijk van zichzelf en van anderen te houden. Hij wordt tijdens zijn reis uitgedaagd maar beseft dat wanneer hij zijn eigen identiteit wil vinden, hij moet toelaten dat zijn leven zich afspeelt ergens tussen droom en realiteit. 


NAVIGATORS laat zich door dit verhaal inspireren.


Binnen een theatrale zintuiglijke installatie, een labyrint waar de grenzen tussen acteurs en publiek vervagen, wordt je meegenomen op een avontuurlijke tocht. Speelt die zich af in ons hoofd, met de vinger op de kaart? Naar afgelegen eilanden waar we nog nooit zijn geweest en misschien ook nooit zullen komen?
Luister naar de lucht, lees het water. Ga mee op zoek naar een onbekend eiland en daardoor ook onvermijdelijk op zoek naar jezelf.


“Elk mens is een eiland” - Jose Saramago

Praktisch:

Het publiek gaat binnen in kleine groepjes van maximum 5 personen, om de 8 minuten krijgt een nieuw groepje toegang. Houd rekening met jouw individuele startuur voor de voorstelling!

Je maakt de reis blootsvoets (maak je geen zorgen, de ruimte is verwarmd),vermijdt dus best panties of kousenbroeken.


Veel dank aan deze geweldige mensen:  Joris Goorden, Koos Hogeweg, Lot Saldien, het Stormkopteam, Ivo & Jacqueline Jaspers, Tobias Uyttendaele, Anita Evenepoel, Karen Verlinden en Lies Timperman.

LOCATIE WINTERVUUR:


Slachthuissite

Lange Lobroekstraat 126 (ingang via Damhof) 2060 Antwerpen